top of page

Duşakabin Rulman (Tekerlek) Bakımı

Güncelleme tarihi: 24 Oca 2023



Duşakabin rulmanları kabin camlarının hareket etmesini sağlayan parçalardır. Kabin üretiminde kullanılan rulmanların kalitesi çok önemlidir. Rulmanların içindeki bilyelerin paslanmaz malzemeden üretilmesi gereklidir. Eğer bilyeler paslanırsa zamanla içinden pas akar ve bilyeler dönmemeye başlar. Bu sebeple tekerlekler dağılır ve kabin camının kırılmasına sebep olur.

Ayrıca tekerleklerin hammaddesinin kaliteli olması gerekir. Kalitesiz rulman kullanılması durumunda rulman camın ağırlığını taşıyamaz ve göbekten kırılır veya rulmanlar dağılır. Bu durumda cam kırılması yaşanabilir.


Kabin tekerleklerinin bakımı çok kolaydır. Tekerleklerin çalıştığı alüminyum raylara ayda bir kez vazelin sürmemiz gerekir. Vazelin tekerleklerin sessiz çalışmasını sağlar ve rulmanların içine su girmesini engeller. Eğer bilyelere su girer ve duşakabin uzun süre kullanılmaz ise sudaki kireç kalıntıları bilyelerin dönmesini zorlaştırır.


Kabininizin tekerlekleri üst veya alt raydan çıkıyorsa , tekerlekler dönmüyorsa, kapı açılıp kapanırken rahatsız edici ses çıkarıyorsa muhakkak tekerleklere servis yapılmalı ve gerekirse uzman ekipler tarafından değiştirilmelidir.

Eğer hareketli kapının sökülmesi gerekiyorsa alt tekerleklerin üzerindeki 1 cm'lik çıkıntıya bastırılarak ilk önce alt tekerleklerin kızaktan ayrılması ve sonra üst kızaktan camı kaldırarak kapının sökülmesi gerekmektedir.


Lütfen güvenmediğiniz marka kabinleri kullanmayınız.

155 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page